S&A Advising

Bewaar de services die u elke dag gebruikt door betere deals te kiezen. Combineer uw diensten met één partner en bespaar tijd door samen te werken met verschillende leveranciers en bedrijven.

Telecom

Veranderen van provider in België

Het komt veel voor dat een internet provider een snelheid van bijvoorbeeld 100Mbps zegt te voorzien. Wanneer je iets begint te downloaden krijg je wel maar 8Mbps downloadsnelheid. Het is zeer frustrerend en verwarrend. Daarom leggen we het kort uit.

Bij kabel is het verschil tussen de theoretische en werkelijke snelheid te verklaren doordat het trager werkt naarmate er meer gebruikers zijn. Bij DSL-verbindingen is het de afstand tot een telefooncentrale die dit verschil verklaart.

Dankzij Test Aankoop zijn internetleveranciers nu verplicht om aan klanten de mogelijke snelheid duidelijk te maken. Als je als gebruiker deze mogelijke snelheid niet kan behalen, is het mogelijk om je abonnement vroegtijdig stop te zetten zonder opzegkosten. Zo kan je makkelijk veranderen van provider. Het is dus zeer belangrijk om dit te weten en hiermee rekening te houden.

Telecom

Veranderen van provider in België

Benieuwd naar de verschillende gsm-abonnementen in België en hun prijzen? Maar wat is het beste mobiele abonnement of het goedkoopste mobiele abonnement?

Om daar achter te komen, verzamelen we maandelijkse bezoekerscommentaren over onze site en voeren we een simulatie uit. Want wie is er beter voor onafhankelijk commentaar dan jij? Alleen dan vind je de vervoerder en het abonnement dat bij je past.

Tips over Belgische internet providers

Kijk de technische vereisten voor de installatie na bij je operator. Heb je een kabeldistributie of telefoonlijn nodig? De afstand tot de telefooncentrale en het netwerk zijn belangrijk bij DSL-verbindingen. De huur of aankoop van uitrusting, de activering en de installatie kunnen allemaal voor extra bijkomende kosten zorgen.

Vermeld bij de bestelling duidelijk je huidige abonnement. Normaal gezien vraagt de operator hier wel naar. Vergeet niet om na de bestelling een schriftelijke bevestiging te vragen met alle belangrijke elementen van het toekomstige contract.

Bekijk nog eens de verplichtingen die vermeld zijn in je huidige contracten. Denk aan dingen zoals het type contract en eventuele opzegkosten mits vroegtijdige contractverbreking. Na 6 maanden een abonnement te gebruiken, kan je het contract kosteloos beëindigen. Ook na elke prijsverhoging, inclusief indexering is dit het geval. De verbrekingsvergoeding bedraagt de kost van de resterende maanden van het termijn van 6 maanden. Het is dus belangrijk om een contract niet vroegtijdig te beëindigen want dit kan leiden tot het dubbel betalen van je telecomfactuur voor enkele maanden.

S&A Advising

Besparen

Vereenvoudig uw leven door een partner te kiezen en ondersteuning te krijgen. Maak een afspraak door op de knop te drukken. S&A Advising maakt gebruik van Proximus voor telecom services.
telecom

Snelheid van je internetverbinding

Uw ISP kondigt aan dat de snelheid 50 Mbps is, maar uw computer zegt dat de maximale snelheid 8 Mbps is. Het was frustrerend, maar we hebben uitgelegd waarom.

Voor gebruikers van DSL-aansluitingen kan het verschil tussen theoretische snelheid en werkelijke snelheid worden verklaard door de afstand tot de telefooncentrale. Bij het gebruik van kabels speelt het aantal gebruikers dat tegelijkertijd online is een belangrijke rol.

Test Aankoop heeft ervoor gezorgd dat de aanbieder verplicht is om de daadwerkelijk mogelijke snelheid van de internetverbinding aan de klant te communiceren. Als de klant dit niet kan, vinden wij dat hij ervoor moet kunnen kiezen om het abonnement gratis op te zeggen.

Hoe kies je een internetleverancier?

Kies een formule die bij je past. Neem dus niet meer internet en belminuten dan je nodig hebt. Zo kan je tientallen tot wel honderden euro’s per jaar besparen. Het is ook belangrijk de kwaliteit per provider te weten.
Wij helpen u een keuze te maken.

telecom

Waarom contact opnemen met S&A Advising?

  • We bekijken je huidige factuur en vergelijken deze met onze benchmarks. Dit is informatie over het verbruik en de kosten van andere klanten.
  • Je krijgt duidelijke, correcte aanbevelingen van ons professionele team.
  • We garanderen een aangename kostenbesparing per maand.